Meer rendement met Sodagrain

Sodagrain: misschien heb je het wel eens gevoerd en ken je de voordelen al. Anders moet je het zeker eens overwegen. Lees in dit nieuwsbericht wat Sodagrain is en wat de voordelen voor jou en je koeien zijn.

 

Wat is Sodagrain?

Sodagrain is onsloten tarwe. Tarwe wordt met natronloog bewerkt, dit is een mix van soda en water. Soda en water zorgen ervoor dat de korrel ontsloten wordt en je koeien de korrel kunnen verteren. Omdat natronloog een agressief product is, moet het goed gemengd worden met de tarwe. Agressief product? Is dat niet slecht voor mijn koeien dan? Zoals met zoveel producten, bepaald de hoeveelheid van een product of het veilig is om te eten. Dit geldt ook voor je koeien. Doordat sodagrain door voerleveranciers op een professionele en deskundige manier gemengd wordt en doordat de Sodagrain op circa 3% soda bevat, is Sodagrain een bewezen veilig product.

 

Wat zijn voordelen aan het voeren van Sodagrain?

 

  • Gunstige verteerbaarheid

Doordat Sodagrain ontsloten wordt, krijgt het gunstige eigenschappen. Sodagrain heeft een DVE van 119. De bewerking zorgt ervoor dat Sodagrain een bestendig zetmeel wordt. Ook een groot voordeel is de vertering van Sodagrain. Tijdens de vertering komen energie en eiwit langzaam vrij. De natronloog zorgt bovendien voor een zachte korrel welke pas in de pens uit elkaar valt. Op pensniveau zorgt dit voor meer darmverteerbaar eiwit en hierdoor hogere eiwitgehaltes en meer melk.

 

  • Optimale toepassing voor je rantsoen

Sodagrain is een uitstekend alternatief voor krachtvoer, dit komt door de hoge energetische waarde. Bovendien geeft het minder verdringing, waardoor je in grasrijke rantsoenen wel kilo’s gras kan blijven doorvoeren. Dit verhoogt het aandeel ruwvoer in het rantsoen. Als extra voordeel is Sodagrain VLOG-waardig, iets waar steeds meer vraag naar is van de markt. Sodagrain is goed te combineren met bierbostel. Hierdoor wordt de pens wat afgeremd.

 

  • Verbetering rendement

Sodagrain kan je flink wat extra rendement opleveren. Het is namelijk een uitstekende vervanger van krachtvoer in grasrijke rantsoenen. Verwerk je Sodagrain als vervanger van een energierijk enkelvoudig product in een maisrantsoen? Dan kan het je al snel 35 euro per koe per jaar extra schelen. Zoals hierboven aangegeven, wordt het melkeiwitgehalte door Sodagrain verbeterd en de melkgift verhoogd. Ook dit zal op jaarbasis resulteren in een sterke verbetering van je rendement.

Hoe sla ik Sodagrain op?

 Sodagrain is een gevoelig product, waardoor de opslag extra aandacht vereist. Het is met name belangrijk om de Sodagrain schoon, droog, afgedekt en in een schone omgeving op te slaan. Verontreinigingen zoals stof en vuil kunnen schimmel veroorzaken. Opslag in een goed afgedekte kuil of in een slurf heeft daarom de voorkeur.

 

Hoe bestel ik Sodagrain via Cheapfeed?

 Bestellen van Sodagrain via Cheapfeed gaat eenvoudig:

1. Klik hier om naar de Sodagrain pagina te gaan

2. Klik op de aanbieding, log in als je dit nog niet gedaan hebt.

3. Je ziet hier de details van de aanbiedingen en kunt verder naar bestellen.