Persberichten

PERSBERICHT 

MijnVoer.nl en Cheapfeed.com bundelen krachten

Onafhankelijk online platform voor samenstellen en bestellen volledige rantsoen

Valkenswaard | 20 februari 2019: De snelgroeiende online platforms MijnVoer.nl en Cheapfeed.com bundelen hun krachten en gaan samen verder onder de naam MijnVoer.nl. MijnVoer.nl wordt hiermee het enige, onafhankelijke, online platform waar veehouders het volledige rantsoen transparant kunnen samen (laten) stellen. Bovendien kunnen veehouders ‘real time’ bij meerdere aanbieders van onder meer mengvoer, co-producten en ruwvoer prijzen opvragen en direct bestellen. Geïnteresseerde veehouders, aanbieders van veevoer en onafhankelijk voerspecialisten kunnen zich eenvoudig aanmelden via www.MijnVoer.nl.

Rendementsverbetering voor veehouder, voerleverancier en voerspecialist

De krachtenbundeling tussen MijnVoer.nl en Cheapfeed.com is een logische stap. Het aanbod van MijnVoer.nl en Cheapfeed.com vult elkaar perfect aan; MijnVoer.nl is gespecialiseerd in mengvoer, Cheapfeed.com is gericht op co-producten, enkelvoudige grondstoffen en ruwvoer. Bovendien kunnen de platforms samen nog beter inspelen op de sterk groeiende behoefte van veehouders aan onafhankelijk rantsoenadvies en het eenvoudig maken van prijsvergelijkingen tussen toeleveranciers. De krachtenbundeling tussen de digitale platforms leidt volgens Pieter Snoeijen van MijnVoer.nl tot een rendementsverbetering voor veehouders, onafhankelijk voerspecialisten en veevoerleveranciers. ‘Veehouders kunnen eenvoudig het hele rantsoen samenstellen en scherp inkopen door prijzen van meerdere aanbieders te vergelijken. Veevoerleveranciers hebben toegang tot een extra afzetkanaal. Onafhankelijk voerspecialisten kunnen alle componenten van het rantsoen direct meenemen in hun adviezen.’

Ondersteunen verduurzaming veevoerketen; van aanbieder tot veehouder

Duurzaam produceren van voedsel staat hoog op de publieke agenda. De veehouder wordt opgeroepen om nog meer circulair te gaan werken door grondstoffen optimaal te gebruiken en verspilling te voorkomen. MijnVoer.nl neemt hierin haar verantwoordelijkheid en werkt vanuit de visie dat een optimaal rantsoen is gebaseerd op maximale benutting van eigen gewas en aanvulling met ruwvoer, co-producten, enkelvoudige voeders en mengvoer.

De komende maanden worden de platforms MijnVoer.nl en Cheapfeed.com stapsgewijs samengevoegd. Meer informatie op www.MijnVoer.nl. 

 

Over MijnVoer.nl

MijnVoer.nl is het internetplatform, waar veehouders, mengvoerfabrikanten en voerspecialisten elkaar treffen. Het doel van MijnVoer.nl is de kostprijs te verlagen en de resultaten en het rendement in de keten te verbeteren. Dit door op een transparante en onafhankelijke manier vraag en aanbod van mengvoer bij elkaar te brengen. Met een beter technisch resultaat en een verlaging van de kostprijs wil MijnVoer.nl bijdragen aan de versterking van de internationale concurrentiepositie van de gehele sector. www.MijnVoer.nl.

Over Cheapfeed.com

Cheapfeed.com is een online marktplaats voor co-producten, enkelvoudige grondstoffen en ruwvoer. De ambitie is om uit te groeien tot het grootste handelsplatform voor veevoeders. Via Cheapfeed.com kunnen veehouders op ieder moment snel en gemakkelijk veevoer bestellen. Aanbieders kunnen eenvoudig en zonder vaste kosten veehouders attenderen op hun aanbod. Duynie Group ervaart dat het aan- en verkopen van veevoer via online platforms (‘e-commerce’) sterk blijft groeien. Met Cheapfeed.com investeert Duynie Group proactief in een professioneel handelsplatform waar veehouders en veevoerleveranciers online zaken met elkaar kunnen doen. www.Cheapfeed.com

Meer informatie:

Pieter Snoeijen (MijnVoer.nl): 06 51 35 22 12

Digital Core Products B.V. lanceert online veilingplatform in veevoersector

28 september 2016 – Veevoerleveranciers en veehouders kunnen elkaar vanaf nu vinden op een nieuw online veilingplatform in de Nederlandse veevoersector. Internet start-up Digital Core Products B.V. lanceert vandaag een nieuw online platform genaamd CheapFeed.

CheapFeed

CheapFeed biedt enerzijds veevoerleveranciers een online platform met landelijke dekking en anderzijds veehouders de mogelijkheid om voordelig in te kopen. Dit voordeel wordt bereikt door zo kostenefficiënt en zo geautomatiseerd mogelijk te werken. Sinds september 2016 is www.cheapfeed.com online. Iedere dag zijn hier veevoerproducten verkrijgbaar via diverse veilingtypen. Zonder verplichtingen van een abonnement of inschrijfgeld kan de Nederlandse veehouder snel en eenvoudig bieden op veilingproducten.

CheapFeed is een op zichzelf staand merk. Digital Core Products B.V. is zowel initiatiefnemer als ontwikkelaar van dit veilingplatform.

Zo werkt het

Op de website www.cheapfeed.com kunnen Nederlandse veehouders na registratie bieden op realtime veilingen. Degene met het hoogste bod wordt eigenaar van het veilingproduct. Betaling kan via iDeal of via een factuur worden gerealiseerd.

Partners

Lever je zelf ook aan veehouders in Nederland en wil je op een eenvoudige manier je bereik vergroten? Dan is samenwerking met Digital Core Products B.V. interessant. CheapFeed biedt je meer omzet, meer klanten en een groot bereik. Vul het contactformulier in en we nemen contact met je op.

Ontwikkelingen

Online kopen – ook via veilingsystemen - neemt in veel sectoren een toevlucht. De voordelen zoals eenvoudig bestelproces, 24/7 kunnen bestellen en snelle levertijden zijn zeker interessant voor veehouders. Online inkopen is ook vaak voordeliger in prijs. In Nederland ontbrak er nog een online veilingplatform voor het inkopen van veevoer. Een nieuw initiatief met landelijke dekking is er nu door CheapFeed.

Noot

Voor meer informatie en voor het aanvragen van interviews met de initiatiefnemer vul je het contactformulier in.