Wat is Hamino Spezial?

Hamino Spezial is een hoogwaardige zetmeelbron. Het product ontstaat bij de productie van tarwezetmeel en -gluten. Tarwe wordt gemalen, waarbij naast bloem ook tarwegries vrijkomt. Bloem wordt met water vermengd en gescheiden in tarwezetmeel en -gluten. Hierbij komen waardevolle, eiwit- en zetmeelrijke bijproducten vrij. Deze bijproducten vormen samen Hamino Spezial.

Waarom zou ik Hamino Spezial aan mijn varkens voeren?

Hamino Spezial is rijk aan zetmeel. Aan Hamino Spezial wordt zwavelzuur en mierenzuur toegevoegd. Hierdoor wordt de houdbaarheid sterk verhoogd omdat het de pH verlaagd naar onder de 4,0. In combinatie met producten als voorgebakken friet, broodmeel of CCM is Hamino een voedzaam product voor varkens.  

Hoe zet ik dit product in?

Een groot deel van het rantsoen kan bestaan uit Hamino Spezial. Helemaal als het voorgemengd wordt met andere producten. Hamino Spezial kan tot wel 20% in het rantsoen ingezet worden:

  • Gespeende biggen (tot 25 kg): max 5%
  • Vleesvarkens (25-50 kg): max 10%
  • Vleesvarkens (vanaf 50 kg): max 20%
  • Zeugen: max 20%

Hoe bewaar ik Hamino Spezial?

Hamino Spezial is goed op te slaan in een verticale zuurbestendige silo of bunker van 50 m3 met roerwerk. Het is van belang dat er voor het voeren geroerd wordt. Hierdoor wordt Hamino Spezial een mooi egaal product. Vermijd een grote luchtinslag. Het is belangrijk om de silo goed schoon te maken voor het lossen. Als dit juist gebeurt, kan droge stofverlies voorkomen worden. De houdbaarheid is drie maanden als je rekening houdt met de bewaaradviezen.

Waar bestel ik Hamino Spezial?

Hamino spezial is bijna altijd via Cheapfeed te bestellen of vraag je eigen voerleverancier naar het product. Wil je het via Cheapfeed bestellen? Klik dan hier voor de huidige aanbiedingen met Hamino Spezial.